TÖLTSD A TAVASZT FÓTON!

JELENTKEZZ HOZZÁNK RÖVIDTÁVÚ ÖNKÉNTESNEK!

Helyszín: Fót, Magyarország

Időtartam:  2024/04/08 – 2024/05/26  (7 hét)

Önkéntesek száma: 2 fő, magyarul beszélő önkéntes, 18-30 év között

Tevékenységek:
1. Programszervezés a fóti fiataloknak (társasjáték-klub, filmklub, kézműves foglalkozások, egyéb programok)
2. Parkgondozás, kertészkedés
3. Fotózás/filmezés a rendezvényeinken
4. Tartalomgyártás a social média felületekre

Jelentkezési határidő: 2024. február 29.

Jelentkezés módja: A piros gomb alatti jelentkezési lap kitöltésével

Költségek: A program a szállást, a helyszínre utazás költségét (egyszeri oda-vissza utazást) és havi zsebpénzt biztosít. 

 

EGYÉB INFORMÁCIÓK:

Az önkéntes munka részletes leírása
Alapfeladatok
Az önkéntes tevékenység alapvetően a Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft. által végzett tevékenységekhez kapcsolódik.

Elsődleges feladat:

- a rendezvények szervezésében való részvétel,

- a fiatalokkal való kapcsolattartás az Ifjúsági Házban (társasjáték klub, filmklub stb.) az ifjúsági referensek iránymutatása alapján, valamint

- a parkgondozásban (virágültetés, játszótér gondozás) való részvétel a kertészeti csapathoz csatlakozva.

Minden tevékenység a város területén belül zajlik, akár kerékpárral vagy busszal elérhető távolságra.

Kiegészítő tevékenységek
Lehetőséget biztosítunk önkénteseinknek, hogy a szervezet tevékenységét megismerve részt vegyek egyéb tevékenységekben is, amennyiben arra érdeklődésük van. Pl. a rendezvények fotózása, videó készítés, tartalomgyártás stb.

Az önkéntesek tevékenységét és részvételét az önkéntes koordinátor fogja segíteni, de a mentorukhoz is bármikor fordulhatnak.

Szállás:
A szállás egyszerű, kényelmes és tiszta lesz. Kétágyas szobákat biztosítunk az önkénteseknek. A szobához külön konyha és fürdőszoba tartozik. A szállás a város központjában található. Tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető.

Étkezés:
A szervezet munkatársaihoz csatlakozva lehetőség van a városi konyha által készített ebéd menühöz csatlakozni. A városban, a szálláshoz közel könnyedén elérhető számos élelmiszerüzlet, kifőzde és étterem is.

Fótról:
Fót Budapest vonzáskörzetében, 17 km-re a magyar fővárostól található. Több mint 20 ezer ember él a városban, köztük nagyon sok a kisgyermekes vagy nagyobb gyermeket nevelő család. A városban számos lehetőség található a kikapcsolódásra, a természet felfedezésére, de a könnyedén elérhető tömegközlekedéssel az összes fővárosi program.

A fogadó szervezetről:
A Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft, mint Fót Város Önkormányzatának cége, a
városüzemeltetési feladatok mellett a családok és a fiatalok számára rendezvényeket szervez, és a parkgondozás is a kiemelt feladatai közé tartozik. Ez utóbbi két területre keresünk önkénteseket, akik munkánkat és eredményeinket színesebbé tennék. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, meglátásaitokra városunk fejlődésével kapcsolatban. 

KÜLDETÉSÜNK:
Szeretnénk városunkat szép és élhető, zöld várossá tenni. Szeretnénk a fóti lakosoknak tartalmas és igényes, változatos programokat szervezni. Nagyrendezvényeket (Farsang, Húsvét, Majális, Gyereknap) és kisebbeket egyaránt. Heti rendszerességgel törekszünk a Fóti Somlyó-tó területén lévő sport- és rekreációs központban olyan programokat szervezni az iskolás korú gyerekeknek, ami tartalmas szabadidő eltöltést biztosít számukra.
Ehhez a tevékenységhez keresünk nyitott, a gyerekekkel tevékenykedni szerető fiatalokat, akik új lehetőségeket mutathatnak meg gyermekeinknek. Nyitottak vagyunk az újdonságokra!

Szeretettel várunk a Csapatba!

A Fóti Közszolgáltató Nonprofit Kft. és Fót Városa